Airsoft replica’s zijn er in veel verschillende soorten en maten. Elk wapen wat je kan bedenken, oud en nieuw, is wel te krijgen als airsoft replica. De technische werking van de replica is in een aantal categorieën te verdelen.

Springguns
Airsoft replica die elke keer voordat er een schot gelost kan worden, moeten worden overgehaald. Bij het overhalen van het replica spant zich een veer, als deze veer losgelaten wordt met behulp van de trekker veroorzaakt de veer een luchtdruk die de BB uit de loop van het replica blaast. Springguns worden niet vaak gebruikt in de airsoftsport.

Gasguns
(Semi)Automatische airsoftwapens die op gas werken. Bij dit soort replica’s hoeft er niet overgehaald te worden en er kan dus semiautomatisch of automatisch worden geschoten. Echter niet alle gasguns zijn automatisch. Ook zijn er zogenaamde blow-backmodellen (GBB), die een achterwaartse druk geven waardoor het lijkt of u een echt wapen afvuurt. De meeste gasreplica’s moeten worden bijgevuld na ca 30 schoten. Deze worden meestal gebruikt als back-upreplica.

Automatic Electric Guns (AEG)
Voor degenen die airsoft écht leuk vinden is dit een absoluut topreplica. Het is niet alleen de meest uitgebreide categorie binnen de replica’s, maar ook bijna alle modellen zijn automatisch. Deze replica’s gebruiken een batterij die je zelf kunt opladen. Er is zelfs reeds een model, de M134 minigun beter bekend uit de films Predator en Terminator 2 die een 12V-batterij nodig heeft van een motorfiets doordat tijdens het afvuren van de BB’s ook nog eens de 6 lopen snel ronddraaien zoals bij het originele wapen. Bij deze M134 en andere extreme replica’s (geldt in de meeste gevallen toch voor de AEG) worden deze meestal aangekocht als verzamelobject omwille van verschillende redenen.

Diversen
Naast bovenstaande zijn er ook replica’s die niet direct te categoriseren zijn. Onder andere vanwege het feit dat de laatste tijd steeds meer mensen door middel van huisvlijt iets nieuws produceren. Voorbeelden zijn antitankwapens (bazooka’s, M72 LAW enzovoorts) en de al breed verkrijgbare M203 (granaatwerper voor onder de replica). Naast replica wapens zijn er bijvoorbeeld ook granaten gevuld met BB’s en rookgranaten te koop. Deze worden echter niet bij elke skirm toegelaten.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

0

Start typing and press Enter to search