Na een aantal maanden stil te hebben gezeten zijn we er op 10-12-2011 met een paar man weer op uit getrokken om lekker te gaan Skirmen in Schoten.  Wederom kunnen we weer met veel  lof spreken over de manier waarop deze organisatie de Skirm heeft geregeld.  Bij binnenkomst moesten we zoals gewoonlijk een verklaring invullen dat we alles op eigen risico doen. Hierna kregen we na het betalen een papieren evenementen bandje.
We dachten net zoals de vorige keer de tent te gebruiken om ons zelf klaar te maken voor de skirm. Helaas was de tent al bezet. Dan maar buiten omkleden. Wat ons opviel is dat er deze keer een tafel in de tent stond. Dit is een verbetering ten opzichte van de vorige skirm. De tafel was makkelijk om je AEG gebruiksklaar te maken.

Rond een uur of 10 half 11 begon de uitleg van de dag. Hierbij kregen we te horen dat we allemaal het evenementen bandje om onze pols moesten doen. Zelf dachten we dat het een bewijs van betaling was. Maar dat was het dus niet.
Tijdens de briefing werd het een en ander uitgelegd over Airsoft in het algemeen en de manier van spelen. Zoals gewoonlijk geven ze aan dat het een “Gentlemans” game is.
Hierbij hebben ze makkelijk maar doeltreffend de oplossing gevonden voor eenieder die zich niet aan de regels houd. Vloeken, hits niet callen, bril niet op buiten de safety zone, magazijn niet uit je AEG in de safety zone. Dit levert je een zogenaamd kruisje op. Bij 3 kruisjes is het game over einde dag, helaas pindakaas. Persoonlijk vind ik dit een zeer goede oplossing.

Na de briefing van +/- 15 minuten zijn we begonnen met een potje Team Death Match (TDM). Voordat we mochten beginnen is er ook nog een FPS meting gedaan bij de mensen die een eigen AEG hebben. Het potje TDM was om het veld te verkennen voor de mensen die er voor het eerst komen. En om te kijken of je AEG wel lekker schiet en eventueel nog veranderingen te doen aan je AEG.  Bij deze ronde was er geen winner.
Nadat alles in orde was is er begonnen met een ronde Capture The Flag (CTF) Ook dit ging weer lekker en goed. Onderling verliep alles zonder problemen en iedereen had veel kills te pakken. Sommige hadden natuurlijk ook een paar Hits te pakken. Maar dit hoort erbij.

Nadat de ochtend skirm afgelopen was hebben we een welverdiende pauze gehad. Hierbij hebben we mogen genieten van de lekker hamburgers ( met kaas en uitjes)

Na de pauze zijn we begonnen aan de middag skirm. Persoonlijk vind ik de middag skirm altijd de vervelendste. Mensen beginnen moe te worden en kunnen dan niets meer hebben of geven nergens geen aandacht meer aan. Op 1 incident na verliep de middag skirm zonder problemen. In de middag hebben we een potje CTF gedaan, een soort van Bomb the Base en een Rescue missie.  Ook dit verliep allemaal zonder problemen en we hadden ook veel plezier! Dat is waar het uiteindelijk allemaal om gaat.

Nadat het was afgelopen hebben we de organisatie bedankt en zijn we naar de opslag gereden om onze AEG’s weer netjes in België in de opslag te plaatsen. Dit omdat het nog steeds verboden is in Nederland om je AEG in je bezit te hebben. Hierbij kwamen we een andere forum bezoeker tegen (Sander1602) die de AEG ook weer netjes in de opslag aan het plaatsen was. Na een kort praatje met Sander zijn we weer naar huis gegaan om lekker na te genieten van een goede dag Airsoften.

0

Start typing and press Enter to search