Review JG MP5 RAS

Review JG MP5 RAS

Specificaties:
Gearbox Type: Type 2
Magazine Capaciteit: 220 bb’s
Lengte: 640.5mm
Hoogte: 225mm
Muzzle Velocity: 385fps
Accuracy: +/- 30m
Batterij type: Small  battery


Ik heb deze AEG al een enkele jaren in gebruik. Deze MP5 van het merk JG is een aanrader wanneer je niet te veel wilt betalen voor een AEG en een kort en licht gewicht AEG zoekt.

Dit model komt samen met een grip, dit is zeker handig omdat het gewicht in het midden en de voorkant ligt, dus het wapen beet houden aan het magazijn geeft een slechte gewicht verdeling. En verstoort de balans tijdens het schieten.

De eerste paar skirms functioneerde deze AEG top, ondanks de korte loop heeft hij een goede accuracy (zo’n 30 meter). Vooral in CQB locaties is het een ideaal model. Vooral de verstelbare stock is handig om te wisselen tussen precies richten op langere afstand en het schieten vanuit korte hoeken.

 

Ik heb hem altijd gebruikt met een reddot om sneller gerichter te kunnen schieten, dit is een aanrader zeker wanneer je vanuit cover moet vuren. Wanneer je een reddot of iets anders wilt gebruiken dat een top rail vereist, is het aan te raden om een MP5 low rail te gebruiken die vast te zetten is met bouten. Dit omdat ik eerder een hoge rail heb gebruikt met een klem systeem. Deze blijkt niet altijd even vast te zitten op ieder model en de hoge rail verhoogt de reddot/holo/scope zodanig dat deze zo’n 10 cm boven de AEG komt te zitten, wat ik als zeer irritant heb ervaren.

De magazijnen van de MP5 zijn lang en hebben een capaciteit van 30 bb’s lowcap tot 220 bb’s hicap, het nadeel hiervan is dat je de magazijnen vaak moet opwinden en dat hij soms in de weg zit omdat deze wat langer is dan bijvoorbeeld M4 magazijnen

Helaas na enkele skirmishes begonnen de falen, midden in een match blokkeerde het trigger mechanisme en was de AEG niet meer te vuren, na onderzoek bleek de gearbox beschadigt te zijn. De oorzaak hiervan is nog steeds onbekend. Na een vermoedelijke reparatie kon ik weer vuren, alleen was de RoF zodanig slecht (6-8 rps) en de accuracy afgenomen tot rond de 15 meter.

Meerdere mensen uit mijn team hebben deze AEG aangeschaft en zijn deze problemen niet tegengekomen, Of de mijne een slechte fabricage is geweest weet ik niet, maar ik heb het probleem nog steeds en moet vermoedelijk de gehele gearbox vervangen.

 

Conclusie:

De prijs van deze AEG is laag maar dat komt met risico’s. En houd rekening met de toprail wanneer je deze aanschaft. Afgezien van de falen, is dit model een ideale AEG voor CQB situaties, met een fatsoenlijke accuracy voor de kleine loop.

 

Pro’s :

[checklist]
  • Rail voor flashlight of bipod.
  • Goede accuracy voor de korte loop
  • Full metal behuizing
  • verstelbare stock
[/checklist]

Con’s

[badlist]
  • Slecht materiaal gearbox
  • geen top rail
  • lang magazijn
  • slecht balans zonder grip
  • Small type battery
[/badlist]

 

0

Start typing and press Enter to search