NABV, de Airsoftsport Bond van Nederland

De NABV heeft weer meer informatie vrij gegeven over de stand van zaken. Sinds 15 Januari is de wet gewijzigd voor de Airsoftsport, maar tot op heden is het nog NIET legaal in Nederland.
De NABV is door de overheid erkend als de Airsoftsport Bond en zal dan ook het overkoepelend orgaan zijn binnen onze sport. Vergelijking is de KNVB binnen de voetbal.

Momenteel is het nog steeds niet mogelijk om jezelf in te schrijven als lid bij de NABV. Dit is nodig om de sport legaal te kunnen beoefenen in Nederland. Er wordt nog steeds druk gewerkt aan de automatisering van het leden systeem bij de NABV. De verwachting is dat het binnen nu en 3 weken werkend zou zijn.

Wel is de contributie bekend gemaakt. De lidmaatschap bij de NABV zal €84,- per jaar zijn voor leden die de sport beoefenen. Handelaren en organisatoren krijgen waarschijnlijk een ander bedrag. Dit is nog niet bekend gemaakt.

Naast de €84,- euro contributie zal bij inschrijving rekening moeten worden gehouden met de kosten voor de VOG die net onder de €25,- liggen. Opzich nog best een flink bedrag, maar als je berekend dat we nu gemiddeld een stuk meer kwijt zijn. Denk aan opslag, reiskosten en natuurlijk de kosten voor onderhoud dagen.

De Nederlandse Airsoft Belangen Vereniging (NABV) is opgericht met als doel de Airsoftsport te promoten in Nederland en als belangenorganisatie te dienen voor de beoefenaars in Nederland. De NABV is tevens het aanspreekpunt voor diverse (overheids)instanties. Als hoofdprioriteit heeft de NABV zich voor ogen gesteld om Airsoftapparaten mogelijk te maken in Nederland, zodat de sportbeoefenaars door middel van goede regulering de Airsoftsport in Nederland kunnen beoefenen.
Per 15 januari is de hoofdprioriteit om Airsoftapparaten mogelijk te maken in Nederland gerealiseerd. Hierdoor zal de NABV veranderen! De NABV zal zich nog steeds inzetten om de Airsoftsport te promoten in Nederland, als aanspreekpunt te dienen voor verschillende (overheids)instanties en de lobby in Den Haag voorzetten. Dit om er voor te zorgen dat Airsoft ook op de lange termijn mogelijk blijft in Nederland en altijd op de politieke agenda blijft staan.
Nieuwe hoofdprioriteit zal zijn het introduceren en ondersteunen van de Airsoftsport in Nederland alsmede het opzetten van een landelijke competitie. De door de Minister erkende vereniging gaat een sterk fundament creëren voor de Airsoftsport, waardoor de sport met haar disciplines en de beoefenaars maximaal kunnen floreren. De NABV zal naast de functie van een belangenvereniging, tevens gaan fungeren als de overkoepelende Airsoftsport bond.
Intensief overleg zal worden gevoerd met diverse partijen welke de Airsoftsport mede vorm zullen geven in Nederland.

Het lidmaatschap
Wij hebben onze ledenadministratie samen met Sportlink verder geautomatiseerd om aan de vereisten te voldoen. Tevens verwachten wij een grote toestroom van nieuwe leden en wij wensen dit zo efficiënt mogelijk in te richten. We melden dat de volgende stappen ondernomen worden om ledenregistratie zo spoedig mogelijk te realiseren:

  1. Passeren akte nieuwe statuten
  2. Sportlink integratie
  3. Ledenpassen

Al deze punten zijn inmiddels in gang gezet. Wij berichten jullie over de voortgang van deze stappen. Wij doen ons uiterste best om dit binnen 3 weken afgerond te hebben zodat online aanmelden mogelijk wordt maar kunnen dit niet garanderen omdat wij ook afhankelijk zijn van derden.
De jaarlijkse contributie voor leden bedraagt €84,-. Voor handelaren en organisatoren die zich wensen aan te sluiten, hebben wij de contributiebijdrage nog in beraad.
Wij hopen vele nieuwe leden te verwelkomen welke de Airsoftsport in Nederland willen beoefenen. Zodra de ledenregistratie online is, zullen wij een uitgebreide procedure publiceren hoe uw aanmelding volledig en zo spoedig mogelijk af te ronden.

 

Het ziet er iniedergeval goed uit, maar we zullen toch nog wat extra geduld moeten hebben!

 

 

0

Start typing and press Enter to search