Een aantal regels waar we aan moeten voldoen

Zoals de NABV al had aangegeven zal alle informatie over airsoften in Nederland de komende weken worden vrij gegeven. Hierbij dan ook het vervolg met een aantal zeer belangrijke punten waar we allemaal aan moeten voldoen als je een eigen AEG wilt hebben.

Lees het zorgvuldig door.

De Verklaring Omtrent Gedrag;

De VOG kan digitaal worden aangevraagd na registratie als lid bij de NABV. Eenieder krijgt dan een link waarin een door het secretariaat ingevulde VOG klaarstaat, welke door de aanvrager verder ingevuld dient te worden.

Diegene die al een VOG (profiel Lidmaatschap Schietvereniging) in bezit hebben; daarvan mag deze niet ouder zijn dan 2 maanden. Indien dit wel het geval is, moet er een nieuwe worden aangevraagd via de NABV.

Let op; voor het digitaal aanvragen van een VOG is er nodig:

 • Een internetaansluiting
 • E-mailadres
 • DigiD met geldig wachtwoord (https://www.digid.nl/)
 • Betaling van de aanvraag kan alleen met iDEAL
 • Daarnaast mag uw adres in de Gemeentelijke Basis Administratie niet geheim of in onderzoek zijn.

Voor aanvullende informatie omtrent een VOG zie: http://justis.nl/Producten/verklaringomtrentgedrag/

Voor registratie bij de NABV dient er tevens een foto te worden aangeleverd zoals omschreven in de Fotomatrix 2007 (http://www.paspoortinformatie.nl/nederlands/Reisdocumenten/Pasfoto). Met andere woorden; dit zijn dezelfde vereisten die gelden voor een foto die geschikt is voor een paspoort of rijbewijs. Zorg ook voor een digitaal exemplaar (max 512 kb).

Zoals beloofd delen wij hierbij een aantal vervolg punten mede, die van belang zijn voor Airsoftsport beoefenaars:

4.    Leden van de NABV dienen Airsoftapparaten thuis op te slaan in een deugdelijke opslag met sluitwerk.
5.    Niet ingezetenen van Nederland die de Airsoftsport beoefenen, krijgen toestemming om aan evenementen in Nederland deel te nemen.
6.    Leden van de NABV dienen hun Airsoftapparaten te vervoeren in een koffer, foedraal, tas mits deze afsluitbaar is.
Toelichting punt 4
Airsoftapparaten mogen thuis worden opgeslagen bij het lid, in een daarvoor bestemde deugdelijke opslag met sluitwerk. Dit mag een kluis zijn maar ook bijvoorbeeld een kast etc zolang deze maar deugdelijk afgesloten kan worden, zodat Airsoftapparaten niet direct voor bedreiging of afdreiging gebruikt kunnen worden.

Toelichting punt 5
Middels een verklaring afgegeven door de NABV is het voor niet ingezetene van Nederland mogelijk, om deel te nemen aan Airsoftsport evenementen in Nederland.

Toelichting punt 6
De restricties op vervoer is voor alle sportbeoefenaars geen nieuwe situatie. Hiermee waren wij allen al bekend, omdat deze ook in andere landen gehanteerd wordt.

 

Zoals je kan lezen valt het allemaal wel mee en lijkt het tot nu toe gewoon op de regels in onze buur landen. Alleen ben je wel verplicht een lidmaatschap te hebben bij de NABV. Waarschijnlijk zal het zo zijn dat je je NABV moet laten zien wanneer je een AEG wilt aanschaffen bij een winkel of webshop.

Tot zover de laatste update van de NABV.

Zelf zitten we ook niet stil en hebben we al 2 locaties beschikbaar in Gelderland. We zullen binnenkort meer bekend maken, maar CQB heaven! 🙂

 

Gr,

Ricardo

 

Showing 8 comments
 • Toothpick
  Beantwoorden

  nu zijn er 3 orga”s waarvan je lid kunt worden als Airsoft replica”s legaal zijn in NL dat is de NABV, alleen weet iemand al wie die andere 2 zijn?

 • maikel
  Beantwoorden

  hallo iedereen,

  goed nieuws als je het mij vraagt.
  er is wel iets wat ik nog wil weten en dat is hoe de regels zijn mbt GBB(R) replicas, of is daar nog niets over bekend?

  alvast bedankt.
  gr maikel

 • Ferry
  Beantwoorden

  Er wordt wel heel makkelijk gedacht over de regulering. Er is eigenlijk nog bijna niets bekend over de regels en voorwaarden, maar hoor en zie overal dat er personen zijn die zelf al invullen hoe het zal gaan. Wacht nou eerst tot alles officieel bekend is. Want tot op het moment dat het bij de controlerende diensten helemaal bekend is en een werkinstructie is gemaakt, wordt alles nog gewoon in beslag genomen en procesverbaal opgemaakt.

 • raven
  Beantwoorden

  er is in de staatscourant de officiële wet gepubliceerd. Je kunt deze nalezen via de link welke staat in het nieuws bericht van een nabv.nl. Dit is de complete wetswijziging. Airsofthandelaren dienen geregistreerd zijn als wapenhandelaren, als ook de organiserende verenigingen. Verder moet je tijdens een skirm of trainingje legitimeren en de pas kunnen tonen van je vereniging. Kan je dit niet, dan treed de wet wapens en munitie in en pleeg je een misdrijf welke dan gelijk staat aan illegaal wapenbezit. Eigenlijk in grote lijnen dezelfde regels die ook gelden voor hand- en kruisbogen etc. er word geen onderscheid gemaakt in spring/aeg/gbb. Alleen aan het vermogen in joules

 • Alexander
  Beantwoorden

  Hm, ik had op z’n minst verwacht dat de airsoftapparaten van een oranje dop moesten worden voorzien; of net als in Duitsland niet vol-automatisch mogen zijn. Tot dusver lijken er geen eisen te worden gesteld aan het airsoftapparaat zelf, erg fijn!

  Ik liep afgelopen september in Hong Kong door Dundas Street, waar de ene na de andere winkel vol ligt met airsoft replica’s. Ben benieuwd wanneer we zoiets in Nederland gaan aantreffen 🙂

 • Dave
  Beantwoorden

  @ Raven :

  Bij overtreding zijn het NIETdezelfde regels die ook gelden voor hand- en kruisbogen etc hoor.

  Dan veranderd je Airsoft Apparaat in een Categorie 1 onder 7 wapen en dat is de zwaarste categorie in de WWM

 • Lars
  Beantwoorden

  moet je 18 jaar zijn?

 • Kevin
  Beantwoorden

  Ik heb een vraagje aan jullie airsoft experts en amateurs.
  Ik ben 25 jaar oud en ik ben in het verleden enkele malen met justitie in aanraking geweest. Dit ging om lichte vergrijpen zoals graffiti, maar ook “bedreiging” (verbale confrontatie) en “wapenbezit” (BB-gun uit griekenland)
  Mijn laatste vergrijp is inmiddels meer dan 5 jaar geleden en sinds mijn wilde puberjaren met in niet meer met politie/justitie in aanraking gekomen. School afgemaakt, vaste baan etcetera.

  Mijn vraag is: “Kan ik deze sport ooit nog legaal beoefenen?” of denken jullie dat ik dat voor mezelf onmogelijk heb gemaakt door een paar domme jeugdige misstappen?
  Ik weet dat ik een VOG kan aanvragen en dat een onafhankelijke commissie op basis van gegevens gaat beoordelen of ik hier geschikt voor ben. Zijn er meer mensen die hier ervaringen mee hebben of moet ik het gewoon helemaal vergeten omdat ik op mijn 16e een keer gepakt ben met een speelgoed pistooltje uit Griekenland?

  Ik kan me voorstellen dat misdrijven als wapenbezit en bedreiging je per direct diskwalificeren voor deze sport. Maar in hoeverre wordt er gekeken naar de omstandigheden en verjaring? Kun je bij je gemeente een gesprek aanvragen of wordt je per direct afgekeurd op basis van gegeven?

  Vriendelijke Groet, Kevin

Geef een reactie

Start typing and press Enter to search