De Nederlandse Douane

Gisteren is er overleg geweest tussen de NABV en de Nederlandse Douane. Het één en ander is daarbij duidelijk geworden. Zie de verklaring van de NABV hieronder:

Op 24 januari jl. vond er een vergadering plaats tussen de Douane en de NABV. Doel van deze vergadering was kennismaking en overleggen hoe de niet commerciële invoer van Airsoftapparaten door Airsoftsport beoefenaars, zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Een belangrijk punt was tevens het onderdelen verhaal, waar helaas nog geen schriftelijke duidelijkheid over bestaat. Het is ook in het belang van de Douane hier duidelijkheid over te krijgen en zij hebben aangegeven dit te gaan uitzoeken.

De Douane gaf aan dat tot men beschikt over een ledenpas van de NABV, invoer door particulieren nog steeds strafbaar is.

Het was een constructief gesprek waarbij vervolg aan zal worden gegeven. Zodra er concrete afspraken zijn gemaakt horen jullie dit uiteraard.

 

Je moet dus een lidmaatschap en bewijs daarvan hebben van de NABV. Dan kan je een AEG importeren voor eigen gebruik!

 

Showing 3 comments
 • bob
  Beantwoorden

  hoe wilt de douane weten of ik zn pas heb of hoe wil ik dat aan hun laten zien

 • marcel
  Beantwoorden

  alleen AEG? een gas blow back mag ook toch ? en hoe weten ze inderdaad dat je lid bent, straks word hij ingenomen terwijl ik gewoon lid ben?

  • Flexa
   Beantwoorden

   AEG, AEP en GBB mogen worden gebruikt. Support en Sniper zal je niet zien op de velden bij ons. Met je NABV pas kan je jezelf legitimeren als officieel lid. Organisatoren krijgen de mogelijkheid om dit pasje te controleren op echtheid en of de persoon in kwestie een actief lid is.

Geef een reactie

Start typing and press Enter to search